Skip to content

Instruktørprofil: Tiril

Tiril Guttorm har flere års erfaring som drillinstruktør for elever i alle aldere. Hun har drillet og vært instruktør i 10 år i Oslo og Sør-Trøndelag. Hun har fullført drillinstruktørkurs 1-4 i regi av Norges Musikkorps Forbund (NMF) og har deltatt på  dansekurs innen jazz, moderne, lyrisk m.m i tillegg til flere utøverkurs og workshops. I 2015 var hun med det norske landslaget i drill til Italia der hun sammen med 43 andre norske drillere tok 4. plass i Pom Poms. Hun har også vært med på planlegge og arrangere danseworkshop for 100 drillere. På fritiden er hun glad i å lage mat, tegne, reise og gå på turer i skog og mark.

Hva synes du er viktig å fokusere på som drillinstruktør:
– Noe av det jeg legger mest vekt på er god oppvarming og teknisk innhold i timene før vi begynner med koreografi. Jeg synes det er viktig å forebygge skader og slitasje i idrett og prøver å bevisstgjøre elevene på dette. I tropp jobber vi mye med holdning og drill- og danseteknikk. Jeg vil at drillerne skal føle at de får rom for å utvikle seg og ha innflytelse på hva de vil lære. Jeg vil tilpasse undervisning for å jobbe med utgangspunkt i gruppa eller drillerens nåværende nivå.

Hvordan bygger du opp timene?
– Det varierer litt ut i fra hvilken gruppe jeg har, men jeg begynner alltid med en generell oppvarming og som regel en lett uttøyning hvis ikke drilleren selv har gjort dette på forhånd. Jeg har laget et utviklings- og øvingsskjema for troppen som vi bruker på drilloppvarming for å se progresjon. Timen deles så inn i koreografi der jeg gir tilbakemeldinger og eventuelle idèer til endring eller utførelse. Dersom det er en yngre gruppe pleier jeg å inkludere lek/samarbeidsøvelser.

Hva har du lært som driller?
– Det er så vanskelig å forklare; masse! For det første har jeg møtt og blitt kjent med masse flotte mennesker jeg aldri ville ha møtt ellers. Jeg har i løpet av årene lært masse; punktlighet, ansvar for egen og andres læring, konsentrasjon, disiplin og mestringsglede for å nevne noe. Det er fantastisk at du aldri er ferdig med å lære!