Skip to content

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Hva er drill? Hva gjør en driller?
De fleste forbinder drill med marsjering med drillstav i korps og tenker umiddelbart på ordet «drillpike». Vi vil starte et lite opprør mot dette uttrykket; det er både gutter og jenter som driller og det dreier seg absolutt ikke bare om litt parademarsjering én gang i året! Det mange ikke vet er at drillere stiller i konkurranser og er med på andre opptredener og arrangementer. Drillere trener drillteknikk, ulike stiler dans; gjerne jazz/ballett/moderne, styrke og fleksibiltet. Drill er en sosial lagsport der du lærer blant annet å samarbeide med andre, utvikle kroppsbeherskelse og kunstnerisk uttrykk. Sporten kan minne litt om rytmisk sportsgymnastikk fra turnverdenen og krever en del øving på trening og hjemme for å lære seg.

Må jeg være medlem i et skolekorps og hvorfor driller dere på 17. mai?
Hos oss trenger du ikke å være medlem i et musikkorps siden vi er en selvstendig drilltropp, vi driller kun med korps på to uteoppvisninger i mai. Det er mulig å være medlem i et NMF-korps/drilltropp fra før av og drille hos oss samtidig. Vi er åpne for alle aldere og ferdigheter; fra nybegynner til øvet. Som selvstendig tropp er vi et slags drillkompani som trener ukentlig sammen mot konkurranser, opptredener og arrangementer. Vi driller på 1. og 17. mai fordi det er tradisjon, for å vise oss frem i Oslo og på TV, for å rekruttere nye medlemmer og sist men ikke minst fordi det er gøy å vise hva drill egentlig er…

Jeg spiller allerede i et skolekorps, kan jeg begynne å drille?
Så klart! Det er nesten ingen skolekorps igjen i Oslo som har egen drilltropp, som oftest av økonomiske grunner. Vi har per i dag flere som spiller/driller i skolekorpset og trener og driller hos oss til konkurranser. Det er opp til foresatte å avgjøre hvilket korps som prioriteres feks. ved 1. mai/17. mai eller andre datoer. Man kan feks. bytte på annet hvert år eller drille 1. mai hos oss og spille 17. mai i korps. Fordelen hos oss er at man blir kjent med andre som kommer fra hele landet og man trenger ikke å slutte etter videregående. Hos oss møter du mange med samme interesser på tvers av skoletilhørighet. Send oss gjerne spørsmål hvis du lurer på noe i forbindelse med dette.

Hva gjør dere i løpet av året?
Vi trener drill og dans hver uke. Noen trener bare i tropp eller aspirant, mens andre har også solo og duett ved siden av. I løpet av året arrangeres det drillkonkurranser over hele Norge og her deltar det flere tusen drillere i løpet av ett år. Alle disse utøverene begynner å øve til konkurransene når sesongen starter på høsten. Noen av kategoriene man kan stille i er Drilldans, One baton, Two baton, X-strut, Pom Poms, Parade Corps, Show Corps og Traditional Majorette Corps. I tillegg arrangerer Norges Musikkorps Forbund kurs og arrangementer med både nasjonale og internasjonale instruktører. For å melde seg på disse må man være medlem av et korps eller drillkorps. Det arrangeres også flere workshops og oppvisninger felles på tvers av ulike områder.

Kan jeg bidra frivillig? Hva kan jeg bidra med?
Drill- og korpsmiljøet i Norge og på Østlandet er sosialt og det er mange ildsjeler som jobber for å utvide og utvikle miljøet. Du kan bake kake til oppvisninger og eventer, selge brukte ting på Finn.no til inntekt for oss, sponse oss via din bedrift, gi din Grasrotandel via Lotteritilsynet eller bare rett og slett være til stede for ditt barn og klubben vår! Vi er dugnadsfrie fordi vi mener at dugnad tuftes best på frivillig innsats.